Crea met Ingrid

C r e a t i e f   m e t  N a t u u r l i j k   M a t e r i a a l

Workshops

Bloemschikken voorjaar 2015 ‘t Veld
Hallo allemaal,

Met het voorjaar inzicht gaan we weer lekker aan de slag. We maken weer voor ieder wat wils, voor zowel binnen als buiten. Het is de bedoeling dat jullie zelf voor de materialen zorgen. (voor de frames of andere aparte dingen zorg ik (dit wordt op het eind van de les apart betaalt) Dit is voor iedereen te doen. De les ervoor wordt alles besproken en kunnen jullie het voorbeeld stukje zien.

We beginnen de avond om 19.30 uur doen tussen door een lekker bakkie en zullen ongeveer rond 21.30 uur weer klaar zijn.

En zijn er vragen, kunnen jullie me altijd bellen of mailen

3 Maart: een gezellige mos kip
voor binnen of voor buiten.

Wat hebben we nodig: een stukje gaas de maten zijn 50 x 100 cm de mazen zijn ongeveer de maat van 2 euro munt. Niet groter!! Wikkeldraad, platte schaal of kistje waar je de kip op wilt zetten. Vilt of lood om snavel lel en kam te maken, saté prikkers en mos, hooi , sisal o.i.d. om de kip op te vullen. Eieren voor in het nest te leggen. En buigzame takken, wilg, berk of Salim om een krans (nestje) te maken.
17 Maart: twee decoratieve standaards op steen of stam
Op een standaard (kan ik voor zorgen) plaatsen we een piepschuim kegel ( ongeveer 23 cm lang) die we bekleden met mos, jute, schors o.i.d.
Daarop bevestigen we grillige takken, en prikken we bovenop wat voorjaarsbolletjes. Aan de takken hangen we 4 amaryllis stengels op zijn kop, je kunt ze dan vullen met water. Wat vlinders om het geheel in voorjaarssfeer te komen. Neem verder nog mee wikkeldraad wat krammen en klein plukje mos lint, o.i.d. om het laatste stukje van het ijzerdraad te bedekken.


31 Maart een gezellige paastaart op gebakschaal er: vlechtwerk op stuk hout.
we snijden van natte twee blokken oase een rond, bekleden ze zijkanten met blad, bijv. galaxy, hedera,
eucalyptus, bovenop maken we een rond van mos en prikken we wat rozen, en voorjaarsbolletjes en natuurlijk wat eitjes, om de zuiderwind lelies of bijv. tulpen te kunnen buigen, maken we wat ringen van buigzame takken, zodat we de
bloemen klem tussen de ringen kunnen zetten. Je kunt het
geheel op een platte schaal, schors, of een gebakshaal zetten.
14 April: een ontzettend leuk decoratief stuk voor zowel binnen als buiten gemaakt van takken.
Aan een grote dikke tak, bevestigen we kleine takjes met wikkeldraad, als de tak geheel omwikkeld is met kleine bemoste takjes zetten we er voorjaarsbolletjes in, mos en vogeltjes, een leuk natuurlijk stuk.


28 April Een chique vaas voor op tafel
Wat we hiervoor nodig hebben is een vaas, een piepschuim kegel 23 cm jute, mos lint o.i.d. om de kegel te bekleden saté prikkers lang een oase krans, klein stukje of rondje oase blad om de krans te bedekken. Krammen, wikkeldraad, mos bloemen, bijv. amaryllis of ander mooie opvallende bloem
voor de hoogte, bijv. wat roosjes gerbera’s en bolletjes ,
tulpjes,
Kom gezellig met vriendin, buurvrouw, zus, moeder bloemschikken

Neem altijd mee, een mesje, snoeischaar, en draadtangetje.

Geef je op voor 25 februari 2015.
Nou ik hoop dat jullie er allemaal weer zin in hebben en de onderwerpen en de datum’s bij jullie gaan lukken?

Tot horens
Ingrid van der Stoop
Tel. 0226-426783 of 06-25276780
ingrid@creametingrid.nl